Familjen Losokola Bokofo utvisas orättvist ur Sverige - hjälp dem, skriv på!

Detta har hänt: För fem år sedan kom en mamma med sina fem barn, Jolie, Benedieth, Dorcas, Merdi och Ketsia till Sverige från krigets Kongo-Kinshasa. Barnens pappa hade dött och mamman kom till Sverige för att ge sina barn en framtid och en familj med sin nye man. Det blev inte som de hade tänkt sig.
Pappan hotade och misshandlade barnen och socialtjänsten ställde ett ultimatum; lämna din man eller riskera att förlora dina barn. Mamman var tvungen att välja mellan att lämna sin man; hennes enda möjlighet att få stanna med sina barn i Sverige, eller att förlora sina barn. Hon valde att lämna sin man eftersom socialtjänsten lovade att stödja och hjälpa familjen att få stanna i Sverige. Den hjälpen fick de aldrig.

Idag står vi här och riskerar att förlora våra vänner bara för att mamman lyssnade till den uppmaning hon fick av myndigheten! Familjen ska skickas till ett land där Benedieth riskerar att värvas till soldat och mamman och flickorna kommer att lämnas åt sitt öde i vad Dagens nyheter kallar "våldtäkternas huvudstad".

Vad är det för signaler vuxenvärlden ger till ungdomar i vårt land? Hur kan vi förvänta oss att våra ungdomar ska få en frisk värdegrund när vi vuxna behandlar människor på detta sätt - att svenska myndigheter riskerar att Benedieth går samma öde till möte som sin far; att bli dödad i krig.
Det får nog oss allihopa att må illa när ungas drömmar krossas på detta sätt!

Skriv på för rättvisa!

Dela på Facebook