LÅT LEONA STANNA HOS SIN MAMMA

LÅT LEONA STANNA, HOS SIN MAMMA!
Alright alla vänner och alla jag inte känner. Er hjälp är oerhört viktig nu! Igår den 31/5 fick jag ta del av något som fick mitt mamma hjärta att blöda. En tjej vid namn Caroline Liouane berättade öppet på facebook om ett besked ingen förälder vill få, att socialtjänsten vill omhänderta hennes dotter och placera i fosterhem. Allt oftare läser vi om fall där socialtjänsten går in och bryter upp familjer där det inte behövs, medans andra barn lever under hemska förhållanden och där görs inga åtgärder överhuvudtaget. Vi behöver all hjälp vi kan få för att uppmärksamma Caroline och hennes dotter Leonas fall. Caroline har gjort allt hon kan för att tillmötes gå alla de krav socialtjänsten ställt men deras enda svar är att dom anser att hon inte är "känslomässigt tillgänglig" trots att hon gått med på att under de senaste 8 månaderna bo på ett utredningshem med sin dotter och blivit utredd för diverse olika diagnoser (inklusive borderline och emotionell instabilitet) vilket hon inte stämt in på. Den diagnos som hon stämde in på var adhd och detta har Caroline börjat medicinera mot och även deltagit i diverse andra insatser såsom arbetsterapi för att få en så strukturerad vardag som det bara går för sin dotters skull. Utredningshemmet där Caroline nu bor på håller inte med det utlåtande socialtjänsten gör om att Caroline skulle vara "känslomässigt otillgänglig" men trots detta skall Caroline nu om 4 veckor få möta socialtjänsten i rätten för att slåss om vårdnaden över sin dotter. DELA, SKRIV UNDER och gör allt ni kan för att hjälpa Leona stanna, hos sin mamma!!

Nedan kan ni själva ta del av vad Caroline, Leonas mamma berättat.

"Jag spricker inom mig. Jag har varit stark så länge och idag fick jag beskedet att Socialtjänsten i Växjö ska placera mitt barn i fosterhem. Jag har aldrig slagit henne eller misskött henne, jag har aldrig gjort mitt barn illa och under flera månader har dem fått mig att känna mig som en dålig mamma. Men jag vägrar ge upp för jag har inte gjort något fel. Det är mitt barn, jag älskar henne och skulle aldrig någonsin skada henne! Anledningen till varför dem vill ta henne är för att de hävdar att jag inte är känslomässigt tillgänglig vilket behandlingshemmet jag bor på med Leona säger att jag är. Men ändå väljer soc att ta henne ifrån mig. Vad fan händer med detta samhälle ?? Förstör oskyldiga familjer...jag finner inga ord. Jag är helt  förstörd och tårarna sprutar när jag skriver detta. LEONA MAMMA KOMMER ALDRIG GE UPP!!"

"Jag har sagt att jag går med på allt bara jag får vara med henne och hon har mig där men dem vägrar gå med på detta. Jag har bett om öppenvård. Skiter i om dem så vill flytta in och campa i mitt hem för att hålla koll på oss. Jag har sagt att jag kan gå med på att ha möten varje dag om det behövs och visa upp mig dagligen med henne bara hon få ha mig i sitt liv och få börja dagis som ett vanligt barn.

Min önskan är att få komma hem till vårt hem som socialtjänsten inte låtit oss göra på 8 månader.
Jag gick på utredning i 3 månader förra året som ledde till behandling som jag också gick med på..

Att prata med psykolog, att börja medicinera för min adhd, att gå till självhjälp grupp för att hålla strukturen jag har även kontaktat en arbetsteraput som kommer hem och hjälper med struktur och rutiner för att dem inte ska kunna påpeka min adhd. Jag har även bett om kontakt person.Jag har bett om allt och sagt att jag gör vad dom vill, bara hon få vara med mig.

Utredningshemmet hävdar att jag är nu känslomässigt tillgänglig men socialtjänsten vågar inte låta det vara för de vet om det kommer hålla övertid och de på hemmet har sagt att jag varit tillgänglig i mer än 6 veckor och att jag och Leona har ett band och att hon känner sig trygg med mig.

I månader har jag dagligen fått frågan om jag orkar vara mamma och jag har alltid sagt ja!! Dem har psykat mig och även gjort mig utförsäkrad. Står nu utan inkomst för jag få inte börja jobba så länge vi är placerade på detta hemmet.

Jag känner mig så maktlös...jag vill bara få ha kvar min dotter!!"

Dela på Facebook