LÅT NERMIN FÅ STANNA I SVERIGE!

SNÄLLA SKRIV PÅ!

Nermin Ceman och hans två äldre bröder kom med sina föräldrar till Sverige år 2005 som flyktingar från Kosovo. Sen dess har de byggt upp ett liv i Bengtsfors kommun. Nermin går andra året på Karlbergsgymnasiet i Åmål. Han läser på Naturvetenskapsprogrammet och han siktar högt och vill bli tandläkare. På fritiden spelar han fotboll i Bengtsfors IF.

Nermins pappa har arbetat som polis under den serbiska regimen med sedan Kosovo blev självständigt ändrades förhållandena och den bosniakiska familjen kände sig hotad och valde att fly. Nermin säger själv att han hellre skulle åka in i det svenska fängelset än att åka tillbaka till hemlandet där han absolut inte har något att hämta, han är dessutom orolig för vad som skulle kunna hända i Kosovo då situationen snabbt skulle kunna bli hotfull på grund av att hans pappa representerade den serbiska regimen, och nu skulle familjen kanske få stå till svars mot den albanska befolkningen.

Igår blev familjen lurad av polisen i Mellerud, de kallade familjen till ett informationsmöte om möjligheten till att överklaga utvisningsbeslutet, istället tog polisen familjen, alltså Nermins ena storebror och hans föräldrar, i förvar. De kommer att tvångsavvisas på tisdag. Nermin själv var i skolan för att skriva en svenskauppsats, mellanbrodern som har jobb har redan uppehållstillstånd.

Vad som händer nu? Nermin har bestämt sig för att stanna, i Kosovo har han inget att göra. Han tog farväl av klasskompisarna igår. Mest orolig är han för familjen, och för mamman som har varit sjuk, men nu måste han klara sig på egen hand.

Dela på Facebook