Namnlista.se - skapa namninsamlingar och namnlistor

Rädda Hässelby Norra Villastad!

Politikerna i Stockholms Stadsbyggnadsnämnd vill göra slut på begreppet villastad i Stockholms förorter. Genom att bygga flervåningshus mitt i gamla villa- och radhusområden vill man skapa “en ökad variation av stadsstrukturen”, skriver en tjänsteman.

Startskottet för detta nya synsätt inom modern stadsplanering är planerna på att bygga fem stycken femvåningshus mitt i Hässelby Norra Villastad. Projektet heter Hässelby Villastad 28:1 och finns beskrivet här: http://planer.sbk.stockholm.se/SBKPlanTemplates/SBKPlanView.aspx?id=6494

Skulle detta projekt bli av, kan det skapa en acceptans för liknande byggprojekt runt om Stockholms villa- och radhusområden. Detta berör alltså alla oss som valt att bosätta sig utanför staden just för att inte ha höghus och trafikbuller inpå knuten, utan för att bo i en förort med grönska och ro.

Så vad kan jag göra som privatperson för att uttrycka mitt missnöje mot att politiker tar beslut om mitt närområde utan att ha besökt detta, baserat på underlag från en enskild tjänsteman och arrangerade bilder på en “höghusidyll”?


Skriv eget brev till Stockholms Stadsbyggnadskontor med dina synpunkter

eller

Signera nedanstående brev och skicka till:

Stockholms Stadsbyggnadskontor
Registraturen
Box 8314
104 20 Stockholm

eller maila till: stadsbyggnadskontoret@sbk.stockholm.se

före den 10 Mars 2011.


Kom till Trollbodaskolans matsal Måndagen den 7:e februari kl 18:00 och träffa de beslutande politikerna och ansvariga tjänstemännen i en kostruktiv dialog.

Skriv under

Ditt namn:


Ort:


Fyll i din e-postadress här om du vill börja prenumerera på erbjudanden*.

* Du kan när som helst säga upp prenumerationen med utskick från oss eller våra partners.


Tipsa dina vänner på Facebook om den här namninsamlingen!

Antal underskrifter: 218 st

Laddar namn...

FLEX!

×

FLEX!

×

FLEX!

×
Creeper MediaCreeper