Namnlista.se - skapa namninsamlingar och namnlistor

Rädda Magasinet i Svalöv!

SKRIV PÅ FÖR BEVARANDET AV MAGASINET!

Rivning av Magasinet i Svalöv är nära förestående. En byggnad med så mycket potential och kulturhistoriskt värde bör ALLTID bevaras för framtida generationer! HJÄLP OSS ATT RÄDDA DET!

Byggnaden skapar en behövlig karaktär för Svalöv och kan utvecklas till en kreativt spännande och dynamisk mötesplats. Men nu vill man bygga en charmlös parkeringsplats där Magasinet står - utan att fråga vad invånarna tycker!

I Lövestad stoppades rivningen av Kulturmöllan i sista stund, och på många andra platser runt om i landet och världen har engagerade människor lyckats förhindra rivningsivern och bevara de oersättliga byggnader som tidigare generationer byggt upp. Överallt där ingen stoppat sådana rivningar är folk idag ångerfulla och förstår hur fel det var att riva!

Magasinet är i ovanligt gott skick och har dessutom ett nyrenoverat tak. Det är 5x1000 kvm fantastiskt vackra lokaler med gedigna träkonstruktioner i välmående trä, som kommunledningen i Svalöv inte kan se skönheten och värdet i.
Länsstyrelsen är uttryckligt emot en rivning av Magasinet, och Trafikverket påpekar att Svalövs kommunledning försökt få det att låta som om Trafikverket och Länsstyrelsen skulle ha problem med att Magasinet bevaras. Vid upprepade tillfällen har kommunledningen förvrängt sanningen om vad Länsstyrelsen sagt om Magasinet.
När kommunens kulturutövare bjöds in till möte i kommunhuset var budskapet tydligt: alla med kulturkompetens i kommunen är emot en rivning av Magasinet, och en majoritet i kulturberedningen likaså!

Skriv under

Ditt namn:


Fyll i din e-postadress här om du vill börja prenumerera på erbjudanden*.

* Du kan när som helst säga upp prenumerationen med utskick från oss eller våra partners.


Antal underskrifter: 431 st

Laddar namn...

Tipsa dina vänner på Facebook om den här namninsamlingen!
Sommarens bästa vin!

×

Sommarens bästa vin!

×

Sommarens bästa vin!

×
Creeper MediaCreeper