RÄTTSÄKERHET FÖR HUNDAR OCH DESS ÄGARE, MÅSTE BRUKAS !

Gå med i gruppen på Facebook.se:

RÄTTSÄKERHET FÖR HUNDAR OCH DESS ÄGARE, MÅSTE BRUKAS !

För som lagen nu är skriven och polisens sätt att INTE följa författningssamlingen ang. hur det ska gå till vid omhändertagande av hundar, är FARLIGT för ALLA hundägare, liten som stor!

Den innebär i verkligheten att: Ex. en som inte gillar hundar kan tex. sparka eller misshandla en hund, som kanske sitter kopplad eller i annan situation som att den vaktar - naturlig instinkt hos en hund, och biter hunden den som "hotar eller gör illa" hunden så kan/blir hunden omhändertagen och avlivningshotad. Detta kan hända Dig och Din hund vid ett tillbud!

Händer det en olycka, en hund som biter, vilket också står i förslaget att det kommer alltid att hända, så blir den omhändertagen och avlivningsrekomenderad omgående. För testerna som görs, tolkas fritt och det görs fria tolkningar av polisen i rekomendationen, som i flera fall förslagits avlivning, trots att ägare verkligen har tagit till sig att förstärka omvårdnad och tillsynen ytterligare, för att det INTE skall hända igen. Det är orimligt och absolut helt fel och avskyvärt detta!

Och det är absolut INTE rimligt, att hundar skall ha en egen straffsats och ska tåla precis ALLT som kan tänkas göras mot en hund! Oförståligt hur Regeringen och Polismyndigheten har tänkt? Varför har dom inte inkluderat hästar i denna lag?

Samt att dom har misstolkat syftet med lagen som kom till för att: De personer som har för avsikt att använda sin hund som ett vapen av något slag, eller inte ger hunden det den verkligen skulle behöva eller kanske till och med struntar i den efter ett tag. Det är dessa personer man vill komma åt och förhindra på ett eller annat sätt och dessa hundar som verkligen far illa ut.

Samarbete kommer att ske med alla som kan hjälpa till att få Regeringen och Polisen att förstå allvaret och ändra på detta, som tex Djurens Jurister, Djurens rätt, Djuralliansen, Djurskyddet samt många flera, allt kommer att fortsätta tills Regeringen och polismyndigheten förstått innebörden av den nya lagen och gör en ändring av detta.

Gå med i gruppen, det är viktigt!
http://www.facebook.com/group.php?gid=121218411222501&ref=ts

Dela på Facebook