Namnlista.se - skapa namninsamlingar och namnlistor

Riv upp beslutet om nedläggning av Buråsskolan

Buråsskolan är en av stadsdelen centrums största skolor. Den 10e februari beslutade man att lägga ner skolan och omplacera de drygt 220 elever som går på skolan idag. Man har dock inte löst var dessa barn ska placeras. Man har även erbjudit plats för blivande F-klassare som nu står utan skola. Lösningen man kommit på för eleverna i blivande ettan och tvåan är omplacering till skolorna Mosseberg, Gustavi och Landala. Varken Landalaskolan eller Gustaviskolan har någon plats för dessa elever och därför skulle man få skapa tillfälliga lokaler att inhysa de nya eleverna i. Lösningen skulle dock inte vara permanent; högst ett år. Sedan ska eleverna från den tidigare Buråsskolan omplaceras igen, de behandlas som andraklassens medborgare utan rättigheter. Ett annat alternativ menar tjänstemännen i stadsdelen är att inhysa F-2 i ålderdomshemmet Örgrytehemmet på fjärde våningen där man saknar både matsal och möjligheter till idrott. Hur ställer sig de äldre till detta? Självklart har man inte ställt den frågan utan tar ifrån dem rättigheten till talan.

Det har förts en medborgardialog kring skolans framtid i stadsdelen, medborgarna vill ha kvar skolorna. Ändå röstar en enhällig Stadsdelsnämnd genom ett beslut, utan planering för vad som ska hända med barnen. Vill ni stänga skolan får ni ge våra barn en ny! Inte ett ålderdomshem, inte tillfällig plats. De ska ha samma rätt som alla andra barn i stadsdelen och i landet till en trygg skola. Riv upp beslutet, låt barnen gå kvar och planera innan ni genomför dumdristiga åtgärder!

Kontakta gärna politikerna i stadsdelsnämnden för att ställa dem mot väggen, de har planerat detta länge och fört oss och deras egna tjänstemän bakom ljuset!

http://www.goteborg.se/wps/portal/!ut/p/c5...

Skriv under

Ditt namn:


Ort:


Fyll i din e-postadress här om du vill börja prenumerera på erbjudanden*.

* Du kan när som helst säga upp prenumerationen med utskick från oss eller våra partners.


Antal underskrifter: 18 st

Laddar namn...

Tipsa dina vänner på Facebook om den här namninsamlingen!
Sommarens bästa vin!

×

Sommarens bästa vin!

×

Sommarens bästa vin!

×
Creeper MediaCreeper