UPPROP FÖR ATT GÖTEBORGSPOLISEN REDOVISAR BEVISEN SOM LÅG TILL GRUND FÖR FRIHETSBERÖVANDET OCH TERRORUTPEKANDET AV FYRA SVENSKA MUSLIMER

UPPROP FÖR ATT GÖTEBORGSPOLISEN REDOVISAR BEVISEN SOM LÅG TILL GRUND FÖR FRIHETSBERÖVANDET OCH TERRORUTPEKANDET AV FYRA SVENSKA MUSLIMER

För en kort tid sedan frihetsberövades fyra svenska muslimer i Göteborg under brutala former av nationella insatsstyrkan utpekade som terrorister. Idag vet vi redan att de är helt oskyldiga till anklagelserna men efter att MMRK varit i direktsamtal med de drabbade framkommer nya graverande omständigheter för polisen.

Två barn under tio år fördes bort till polisstationen för förhör utan någon anhörig vuxen närvarande, mot föräldrarnas uttryckliga vilja.

En kvinna som inte var misstänkt för brott fördes bort mot sin vilja till polisstationen och satt frihetsberövad i flera timmar efter att hon förhörts.

En av de fyra utpekade som nationella insatsstyrkan förde bort var i själva verket inte misstänkt för något brott utan skulle bara höras som vittne.

Polisen använde sig av ett brutalt och kränkande språk genom hela ingripandet.

En 17-årig son till en av de utpekade sparkades av en polisman när han låg på marken med händerna bakom ryggen bara för att han med ord försökte lugna sin mamma.

Vapen riktades mot barn. Vi citerar treåring: ”Han tänkte skjuta mig pappa, men det gjorde han inte.”

Polisen, åklagaren och Säpo uppger alla olika saker när det gäller hur många av personerna som verkligen var misstänkta för något. Total oreda råder alltså mellan dessa tre samarbetande myndigheter.

Trots att anklagelserna var falska kan vi utgå från att säkerhetstjänsterna i hela världen nu känner till vilka männen är och att de därmed befinner sig i risk när de reser utomlands. Det gäller även för deras familjer utomlands. Det sitter redan ett tjugotal svenskar fängslade på lösa grunder runtom i världen utpekade som terrorister.

Som svenska muslimer frågar vi oss om det här innebär att vi alla är misstänkta terrorister och kan räkna med att föras bort på natten tillsammans med våra familjer. Men Göteborgspolisen hävdar däremot att i bevisläget som rådde innan ingripandet så var det helt rätt sak att göra. Därför reser vi detta upprop som kräver att länspolismästaren i Västra Götaland, Ingemar Johansson, lägger korten på bordet och visar vilka bevisen var som ledde fram till att dessa människor frihetsberövades och utpekades som terrorister. Bara så kan de skingra alla tvivel och återställa förtroendet bland svenska muslimer.

Dela på Facebook