Ge Mats Rosseli Olsen sparken för hans huliganaktion

Frölunda vann SM Guld den 24 April 2016 för första gången på 11 år. Tre dagar senare är stora delar av laget på IFK Göteborgs hemmamatch mot Malmö FF på Gamla Ullevi. Efter avblåst spel springer MRO in på planen likt en huligan och skjuter bollen från straffpunkten in i mål.

Dagen efter meddelar Frölundas ledning att MRO får stanna och att detta kommer skötas internt med locket på. Skriv på denna namnlista om du anser att Rosseli Olsens beteende inte hör hemma hos ett svenskt sportlag överhuvudtaget och att Frölunda måste ta större ansvar i denna situation än vad de gör.

Att lägga locket på är endast ett sätt att låta saker som detta fortgå och normaliseras. IFK kommer troligtvis tappa 3 poäng pga Rosseli Olsen och händelserna tidigare i matchen. Att en förebild för unga och en representant av laget vi älskar gör detta är under all kritik och han skall få ta konsekvenserna av detta.

MRO har svärtat ner Frölundas 4:e SM Guld-firande föralltid och kommer aldrig vara en förebild för varken Frölunda eller sportarrangörer överhuvudtaget när de motiverar hur läktarkulturen skall vara på arenorna i Sverige.

Praxis när huliganer springer in på fotbollsplaner att de dels döms att betala böter + fotbollsklubbens utgifter som blir till följd av aktionen men också att de döms till "Tillträdesförbud enligt "Lag (2005:321) om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang" vilket innebär att personen ifråga enligt praxis stängs av ifrån idrottsevenemang i två års tid. Alla skall stå lika inför lagen och jag vet att Frölundasupportrar hade varit vansinniga om det hade varit en Djurgårdsspelare eller AIK spelare som gjorde detta.

Därför anser vi som skriver på denna namninsamlingen att MRO inte kan vara kvar som spelare i Frölunda Indians oavsett vad han tillfört till föreningen tidigare under sin karriär. Sprid vidare!

Dela på Facebook