Radera kommentarer och underskrifter

July 9th, 2008

Inte en dag för tidigt så öppnade vi idag upp möjligheten för skapare av namninsamlingar att logga in med sitt valda lösenord och sin e-postadress för att kunna radera olämpliga underskrifter och kommentarer. En liten början på ett vettigt administrationsverktyg alltså.

Klicka här för att komma till administrationen.

Har du glömt den e-postadress eller det lösenord du angav då du skapade listan kan du kontakta oss genom att fylla i forumläret här.

Populär namninsamling för att stoppa FRA-lagen

June 16th, 2008

En populär namninsamling är i full gång nu sedan några dagar tillbaka och har i skrivande stund 1375 namnunderskrifter och 175 kommentarer. Det är alltid kul när det är lite fart på namnlistorna och med ett högaktuellt ämne som FRA-lagen så är det inte konstigt att många vill visa sitt intresse och missnöje.

Driftstörning

March 23rd, 2008

Tidigare under veckan hade vi problem med tillgängligheten för Namnlista.se. Tjänsten var otillgänglig under cirka 48 timmar och mer om anledningen till det finns att läsa här.

Antalet underskrifter på förstasidan

March 9th, 2008

förstasidan har vi lagt till antalet namnunderskrifter för namninsamlingarna direkt efter länken till namninsamlingen. En liten men intressant detalj.

Ajaxproblem i Internet Explorer 6

March 8th, 2008

Vi hade ett problem med vår ajaxfunktion som listar de påskrivna namnen som gjorde att de inte kunde visas korrekt i versioner av tidigare Internet Explorer (< IE7). Detta är nu korrigerat, tack Jon för hjälpen med att kolla funktionaliteten efter korrigering.

Max 25 namn visas åt gången med hjälp av ajax

March 6th, 2008

Ny funktion inlagd ikväll där endast de 25 senast påskrivna namnen visas för namninsamlingarna. Tidigare visade vi samtliga namn vilket blir lite mastigt nu när hela 246 namn inkommit till namninsamlingen för att rädda Akka skola. Vill man se tidigare påskrivna namn kan man klicka fram dessa med hjälp av pillänkarna nedanför de 25 namn som för tillfället visas. Extra kul är det att detta är den första Ajax-funktion jag programmerat!

Bugg med påskriften fixad

March 5th, 2008

Igår åtgärdades en allvarlig bugg som uppstått i och med att vi la in kommenteringsmöjligheten till namninsamlingarna. Ett mänskligt misstag som innebar att det inte alls gick att skriva under namnlistor. Nu är det fixat och vi kan samtidigt glädjas åt att den första “riktiga” namninsamlingen rullat ut på Namnlista.se. Så skriv gärna under listan som finns till för att rädda en nedläggningshotad förskola i Akka.

Kommenteringstabbe och utvecklingsstatus

February 29th, 2008

Självklart så var det den mänskliga faktorn som låg bakom kommenteringsproblemet här på bloggen som jag rapporterade om igår. Bloggens kommentarer och kommentarerna på Namnlista.se krockade i databasen eftersom de hade samma tabellnamn och jag raderade en tabell som jag inte trodde användes. Sånt man får leva med när man har snåla(?) webbhotell som har en begränsning på antalet databaser man får ha under ett konto. Sjukt egentligen för det finns ingen anledning som jag ser det att ha denna begränsning. Det blir bara rörigt när man måste ha massa olika webbsidors tabeller i en och samma databas. Nu är det fixat i alla fall och lite pinsamt är det. Nu glömmer vi det och kör vidare helt enkelt! Nya funktioner att vänta på Namnlista.se under nästa vecka tänkte jag, för nu är det fullt med annat under helgen. Trevlig helg alla (inga!) läsare!

Kommenteringsproblem här på bloggen

February 28th, 2008

Det går av någon övernaturlig anledning inte att kommentera inläggen här på utvecklingsbloggen. När man skickar iväg kommentaren händer det bokstavligen inte ett skit. Sidan bara laddas om utan att någon kommentar registreras. Jag har “googlat” i en halvtimme nu och försökt hitta en lösning på problemet men jag ger upp. Får kolla på detta vid ett annat tillfälle för nu är det dags att börja göra sig iordning för en middag och en massa webbrelaterat snack på Jac’s med Jon och Tomaz.

Möjlighet att diskutera namninsamlingar

February 28th, 2008

Har slängt in en funktion för att lägga kommentarer relaterade till namninsamlingarna. Se själva. Lite andra planer är att göra förstasidan lite mer levande genom att lista senaste kommentarer, senaste påskrifter och lite sånt kraffs. Det kommer!